Gezocht: teams voor hackathon AI Annotatielab

· Nieuws

Vind jij het handmatig labelen van gegevens voor machine learning-projecten ook zo frustrerend? Of heb je vaak een tekort aan data waardoor je niet verder kan? Dan kan deze hackathon op dinsdag 16 mei je helpen!

Organisaties gezocht

Het AI Annotatielab op het Media Park is op zoek naar organisaties die meer willen doen met kunstmatige intelligentie, maar zelf niet voldoende tijd of mankracht hebben. In het Lab werken teams voor verschillende opdrachtgevers aan het labelen van teksten, afbeeldingen, video’s en geluid om deze geschikt te maken voor het trainen van AI-modellen. RTL gebruikt de gelabelde data bijvoorbeeld om thumbnails te generen voor Videoland, of om de kwaliteit van ondertiteling te beoordelen.

Hackathon

De labelaars van het AI Annotatielab gaan ook heel graag aan de slag met jouw data! Maar daarvoor hebben ze wel annotatietaken nodig. Dat is precies waar je aan gaat werken tijdens deze hackathon. Hierbij word je ondersteund door het data science team van RTL dat al ruim 2 jaar ervaring heeft met het opzetten van taken voor het AI Annotatielab.

Aan de hand van eigen data die je zelf meebrengt, creëer je annotatietaken, waar het AI Annotatielab vervolgens aan kan werken. Om te laten zien wat het Lab voor je kan betekenen, wordt een deel van je data al tijdens de hackathon door de annotatieteams gelabeld. Je kunt daarna dus direct aan de slag met de gelabelde data!

Heb je een dataset die je zou willen gebruiken voor het trainen van een nieuw AI-model maar lukt dat niet doordat je te weinig gelabelde data hebt? Of wil je nieuwe vragen creëren die je kan gebruiken om een chatbot te trainen? Meld je dan nu aan voor deze hackathon op dinsdag 16 mei!

Aanmelden

Stuur een mail met daarin een korte beschrijving van de beschikbare data/case en het aantal deelnemers naar projectleider Muriël Serrurier Schepper: info@annotatielab.nl. Zij neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Praktische informatie

  • Datum: Dinsdag 16 mei
  • Tijd: 10.00 – 16.30 uur
  • Locatie: Gateway C, Media Park Hilversum
  • Je kan individueel deelnemen vanuit de organisatie, of als team
  • Voor catering wordt gezorgd

Over het AI Annotatie Lab

Het AI Annotatielab is in 2021 opgericht door Media Perspectives, RTL, NPO en Beeld & Geluid om het gebruik van AI in de media te stimuleren. Het Lab is een ontwikkeltraject voor uitkeringsgerechtigde inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het opdoen van werkervaring vormt hierbij een belangrijk onderdeel, waardoor de samenwerking is opgezocht met Regio Gooi en Vechtstreek, UWV en WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek.