"Hopelijk is er iemand die door mijn zenuwen heen kan prikken en mij een kans wil geven"

· Nieuws

 

Media Perspectives, RTL, NPO en Beeld & Geluid zijn een proefproject begonnen, een annotatiepilot, om de ontwikkeling van AI in de mediasector te stimuleren. Tien werkzoekenden zijn bezig met het labelen van videomateriaal, zodat deze content geschikt is voor het trainen van AI-modellen. De eerste resultaten zijn veelbelovend, dus wij zochten de deelnemers op om te vragen hoe ze het traject ervaren.

Jelmar Hekker is 35 jaar en heeft na zijn Mbo-opleiding de Hbo-studie Communication and Multimedia Design gedaan. Hij valt onder de Participatiewet en kreeg zodoende bij mogelijkheid om aan de annotatiepilot mee te werken. Een kans die hij niet wilde laten schieten.

Waarom lukte het je niet om een baan te vinden?

Ik ben in 2016 afgestudeerd en sindsdien al op zoek naar een baan. Hierdoor mis wat werkervaring, hoewel ik al een aantal keer langere periodes heb stagegelopen bij bedrijven. Daarbij heb ik echt volwaardig meegedraaid en succesvol gefunctioneerd. Dus ervaring op de werkvloer heb ik zeker. Ik heb wel altijd heel veel spanning in mijn lichaam, waardoor sollicitatiegesprekken moeilijk zijn voor mij. Dat is denk ik de reden dat het nog niet is gelukt een baan te vinden.

Wat vind je van de werkzaamheden?

 

Ik vind alles rondom AI heel interessant. Dus het is leuk om te weten dat dit de achtergrond is van de werkzaamheden. Het werk zelf zou voor mij voor mij wel iets uitdagender mogen zijn, maar voor nu is het prima. Ik zie het echt als een opstapje naar iets anders. Ik vind het sowieso ook fijn om weer een beetje ritme op te bouwen en bezig te zijn.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Mijn hoofddoel is natuurlijk om zo snel mogelijk een baan te vinden. Maar daarnaast wil ik ook graag mijn vaardigheden bijspijkeren. Je bent er toch een beetje uit als je lang thuis hebt gezeten. Als ik de tijd krijg om te om te acclimatiseren, zoals hier, dan kan ik echt goed laten zien wat ik in huis heb. Volgens Edwin (werk begeleider) ben ik heel sociaal, behulpzaam en makkelijk in de omgang. Hopelijk is er iemand die door mijn zenuwen heen kan prikken en mij een kans wil geven.

Wat voor soort baan of functie zou je het liefste willen?

Het liefste blijf ik werken in de mediabranche, daar voel ik me het meeste thuis. En ook heb ik altijd al iets creatiefs willen doen; ik was vroeger altijd al bezig met grafische vormgeving, dus qua functie past zoiets als Graphic Designer of UI Designer het beste bij me. Ik heb ook kennis van Front-end development, dus dat zou ik er ook bij kunnen doen.

Ik heb een website gemaakt, wat dient als een soort CV. Daar kun je al mijn werk zien. Ik ben er ook echt klaar voor om aan de slag te gaan, dus ik hoop dat ik snel een leuke baan kan vinden.

Meer informatie?

Jelmar is inmiddels klaar om door te stromen naar een betaalde baan. Wil je met hem in contact komen, of wil je meer informatie of dit project? Stuur dan een e-mail naar projectleider Muriël Serrurier Schepper: info@annotatielab.nl.