•  

  AI Annotatielab

 • Onze Missie:

  Wij verbeteren baankansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door
  maatschappelijk verantwoorde data-annotatie, ondersteunen opdrachtgevers bij
  het ethisch verantwoord trainen van AI-modellen en helpen werkgevers te voldoen
  aan de wet banenafspraak en hun diversiteits- en inclusienormen.

  het traject

  Het AI Annotatielab is in maart 2021 opgericht door Media Perspectives, RTL, NPO en Stichting Beeld & Geluid om het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in de media te stimuleren. Het Lab bevindt zich op het Mediapark in Hilversum en is een leer-werktraject voor uitkeringsgerechtigde inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij het opdoen van werkervaring een belangrijk onderdeel vormt. Het AI Annotatielab is een samenwerking tussen de Regio Gooi en Vechtstreek, UWV en WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek.

   

  Gedurende een periode van minimaal twee en maximaal zes maanden doen deelnemers werkervaring op bij het AI Annotatielab. De deelnemer krijgt zowel inhoudelijke begeleiding van de (media)bedrijven als werkbegeleiding en jobcoaching door Regio Gooi en Vechtstreek. Na dit traject wordt jobhunting ingezet, met het uiteindelijke doel uitstroom naar betaald werk bij een andere werkgever.

  data labeling

  Artificial Intelligence is bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Bedrijven en overheden zetten data bijvoorbeeld in om dienstverlening te verbeteren en het verkeer in goede banen te leiden. Maar ook in marketing en in de media wordt steeds meer gebruik gemaakt van data.

   

  Eén van de grootste uitdagingen voor het trainen van AI-modellen is de beschikbaarheid van de door mensen gelabelde data. Data zijn de motor van AI-ontwikkelingen. Grote hoeveelheden data zijn nodig om machines te trainen zodat zij ook daadwerkelijk ‘slim’ worden. Omdat goed gelabelde data schaars is, lopen de ontwikkelingen vertraging op. Machines houden van gestructureerde data, maar wij mensen creëren echter veel ongestructureerde data zoals beelden, audio, tekst, video etc. Ongestructureerde data wordt door menselijke annotaties begrijpelijk gemaakt voor een machine en zodoende kan een machine dus worden getraind. Zonder (goed gelabelde) data is er geen AI. Deelnemers dragen dus echt bij aan de ontwikkeling van dit vakgebied.

  meedoen

  Je kunt op drie manieren deelnemen aan dit traject:

  1. Als kandidaat: werk mee aan het beoordelen van data voor grote (media)bedrijven.
  2. Als opdrachtgever: maak een sociale impact en laat jouw data labelen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  3. Als partner: Voldoe aan de wet banenafspraak en laat deelnemers in jouw organisatie uitstromen.
 • wil je meer weten?

  neem contact met ons op!

  broken image